luxexpress, site logo

Lux Expressi reisiinfo

Lux Expressi reisiinfo

Liinid kulgevad graafiku alusel. Et teada saada, kas sinu reis toimub,  lisa otsingusse lähte-ja sihtkoht ning soovitud kuupäev. Reis toimub juhul, kui see on valitud kuupäeval sõiduplaanis kirjas.

1. Soovin ise reisi kellaaega ja kuupäeva muuta. Kuidas seda teha?

Piletit saate muuta meie kodulehel iseteeninduses: “Pileti muutmine ja tagastamine” või Lux Expressi mobiilirakenduses (saadaval App Store’is ja Google Plays). Kui mingil põhjusel ei saa piletit muuta, siis võtke ühendust meie klienditoega: +372 6800 909 || +371 677 81350 || +7 812 4247089

2. Kas minu sihtriigis on reisipiiranguid?

Praeguseks on kõik COVID-19-ga seotud piiriületuspiirangud tühistatud. Balti riikide ja Poola vahelistele reisidele reisipiiranguid ei ole. Kuid palun tutvuge reisidokumentide nõuetega. Üksikasjad siin.

Vene Föderatsiooniga seotud rahvusvahelised reisid

Alates 01. veebruarist 2024 suletakse Ivangorodi sõidukite piiripunkt rekonstrueerimiseks. Lux Express opereerib reise marsruudil Tallinn - Peterburi - Tallinn, Riia - Peterburi - Riia ümberistumisega Narva-Ivangorodi piiril. Reisijad ületavad piiri jalgsi. Lisateave reisikorralduse ja reiside kohta.

Venemaa kodanikele on riiki sisenemisel kehtestatud piirangud. Kehtivate piirangutega saab tutvuda Siseministeeriumi ametlikul kodulehel.

Eestisse sisenemise reeglid kehtivad ka Lux Expressi liinidel Peterburist Riiga reisijatele, kuna marsruut läbib Ivangorod – Narva piiri.

Eesti piir Narvas: +372 333 1600

NB! Praegu kehtib teatud kaupade Venemaalt Eestisse importimise keeld. Info kaubaveo ja sularaha kohta.

Seoses Soome Vaalimaa piiripunkti sulgemise pikenemisega kuni 14. aprillini 2024 pikendab Lux Express oma bussiliinide peatamist Helsingi – Peterburi liinil kuni 14. aprillini 2024.

Venemaa kodanikele on riiki sisenemisel kehtestatud piirangud.
Täpsem info on saadaval Soome piirivalve kodulehel.

Piirivalve tel: +358 295 420 000

NB! Praegu on kaupade veol üle Soome piiri kehtestatud piirangud. Üksikasjad on saadaval Soome tolliteenistuse veebisaidil.

Alates 01. veebruarist 2024 suletakse Ivangorodi sõidukite piiripunkt rekonstrueerimiseks. Lux Express opereerib reise marsruudil Tallinn - Peterburi - Tallinn, Riia - Peterburi - Riia ümberistumisega Narva-Ivangorodi piiril. Reisijad ületavad piiri jalgsi. Lisateave reisikorralduse ja reiside kohta.

Välisriikide kodanikel peab olema kehtiv viisa. Loe lähemalt Venemaa Välisministeeriumi konsulaarteabe portaali kodulehelt. (Vene keeles)
Alates 1. augustist 2023 kehtivad Venemaale sõiduks elektroonilised viisad 55 riigi kodanikele. Üksikasjad saidil evisa.kdmid.ru.

Alates 16.10.2023 on Ukraina kodanikele lubatud siseneda Venemaale ainult läbi kahe piiripunkti - Ludonka (Pihkva oblast - Läti) ja Šeremetjevo (Moskva). Piirangud ei kehti alla 14-aastastele lastele, kes reisivad ilma saatjata või koos Vene Föderatsiooni kodanikuga.
http://publication.pravo.gov.ru/document/0001202310060030?index=1

Venemaa piiriteenistuse infoliin: +7(812)578-03-12, +7(812)578-05-76, +7(812)578-06-84

NB! Kaupade vedamisel üle Vene Föderatsiooni piiri on kehtestatud piirangud. Lugege üksikasju Venemaa tolliteenistuse veebisaidilt. (Vene keeles)

  • Kas saabumisel esineb viivitusi, kui palju aega võtab riigipiiri ületamine?

Praegu võib piiri- ja tollikontroll võtta kauem aega, mistõttu võivad bussid kohale jõuda hilinemisega. Palun planeerige järgnevaks ümberistumiseks lisaaega vähemalt 3 tundi (eriti edasise lennukiga reisimise korral).

3. Kui kaua enne väljumist bussi pealeminekuks teenindatakse?

15 minutit enne väljumisaega. Pardale palume jõuda aegsasti, buss väljub rangelt graafiku alusel.

4. Kuidas ma saan teada, kas väljumine hilineb?

Väljasõidu hilinemise korral saadame SMS-i ja/või meili tegeliku väljumisaja kohta.

5. Mitu pagasit võin kaasa võtta?

Igal reisijal on lubatud pardale võtta kuni 2 ühikut pagasit (tasuta):

1 käsipagas, mis ei ületa 45 × 35 × 20 cm (pikkus - laius - kõrgus);

1 suurem pagas kaaluga kuni 30 kg, mis ei ületa 70 × 30 × 55 cm (pikkus - laius - kõrgus)

Meie reisijate ja pagasiveo reeglite kohaselt võib reisija erandkorras kaasa võtta rohkem kui ühe lubatud pagasi, kui pagasiruumis on piisavalt ruumi ja kui bussijuht on nõus sellist pagasit paigutama. Otsuse lisapagasi veo võimaluse kohta teeb bussijuht vastavalt olukorrale kohapeal.

6. Kas bussi saab kaasa võtta suuremas mõõdus käsipagasit?

Bussikabiinides ei ole riiulid ette nähtud pagasi jaoks, mille mõõtmed on üle 70 × 30 × 55 cm, seega ei pruugi suurem pagas riiulisse ära mahtuda.

7. Kas laps võib reisida ilma täiskasvanuta?

Lisateavet leiate - Alaealistega reisimine.

8. Kas ma saan oma lemmikloomaga reisida?

Koduloomade ja lemmikloomade vedu rahvusvahelistel liinidel ei ole lubatud. Loe lähemalt transpordireeglitest.

9. Kas jalgratast on võimalik kaasas kanda?

Lisateavet leiate - Jalgrattaga reisimine.

Veebilehe kasutajakogemuse parandamiseks kasutame küpsiseid (cookies). Veebilehe kasutamise jätkamiseks palun nõustu küpsiste kasutamisega. küpsiste kasutamise tingimused