luxexpress, site logo

Muudatused Lux Expressi Peterburi-suunalistes sõidugraafikutes alates 1. veebruarist

5 min

Alates 1. veebruarist opereerib Lux Express Tallinn - Peterburi liinil kolme igapäevast väljumist. Tallinnast väljuvad bussid kell 7.00, 15.45 ning kell 23.00. Peterburist väljuvad bussid Tallinna suunal kell 8.45, 16.00 ning kell 23.15.

Ida-Virumaa reisijatel on võimalik reisida Jõhvist ning Narvast Peterburgi veel lisaks kahe igapäevase reisiga. Riia-Peterburi liinil on alates veebruari algusest kaks igapäevast väljumist kummaski suunas. Lux Expressi bussid väljuvad Riia bussijaamast kl 7.30 ja 18.45 ning Peterburi bussijaamast kl 11.30 ja 23.30. Graafikujärgne reis Tallinnast Peterburi kestab ligikaudu 7 tundi, Riiast on reisi pikkuseks 10,5 tundi. Reisi pikkus sõltub piiri ja tolli protseduuridest.

Kõik Lux Expressi Peterburi liinil sõitvad bussid teevad peatuse Narvas Peetri platsil asuvas tähistatud bussipeatuses. Pärast peatust jätkavad Peterburgi reisijad piiriületuse protsessi üldjärjekorras. 

Piiriületuse järel siirduvad reisijad üle silla, kus piirikontrolli teostab Venemaa Föderatsiooni piirivalve. Pärast piirikontrolli ootab reisijaid tähistatud ootealal Lux Expressi buss, mis asub ca 250 meetri kaugusel piirikontrolli hoonest. Sealt jätkub reis Peterburini.

Peterburi – Tallinna liini buss peatub Ivangorodi piiripunkti jõudmisel ca 250 meetri kaugusel piirikontrolli hoonest. Reisijad võtavad bussist kõik oma isiklikud asjad ning läbivad piirikontrolli. Pärast silla ületamist läbivad reisijad Narva piiripunktis biomeetrilise passiga automaatsed väravad, ning need reisijad, kellel on vajadus reisidokumenti füüsiliselt kontrollida, suunatakse bussireisijatele kohaldatud eraldi kontrollalale. Seejärel suunduvad reisijad Peetri platsil ootavale bussile, mis sõidab vastavalt kas Tallinna või Riia suunas.

Lux Express on planeerinud igat reisi opereerima kahest bussijuhist koosneva ekipaaži, et tagada reisijatele igakülgne abi ning regulaarne sõidugraafik. 

Kaardile on märgitud Lux Expressi bussipeatuse asukoht ja jalakäijate marsruut:

NB! Tähelepanu: veebilehel pileteid ostes võidakse samale marsruudile pakkuda erinevaid reisivõimalusi. Soovitame valida 30-minutilise ühendusega reisid. Piiriületuse ja bussiootamise aeg on graafikus juba arvestatud.