Lux Expressi soodustused: vähem = rohkem

Lux Express teenindab nii siseriiklikke kui ka rahvusvahelisi marsruute, millele on saadaval magusad allahindlused!

Lisaks mugavuse ja hea klienditeeninduse tagamisele on meie eesmärgiks muuta reisimine kättesaadavaks ja taskukohaseks kõigile. Pakume mitmesuguseid allahindlusi, millega saad oluliselt oma teekonnal säästa, olgu sinu reis lühike ja siseriiklik või pikk ning rahvusvaheline. Loe edasi, et saada teada, kuidas võtta oma reisieelarvest maksimumi Lux Expressi soodustuste abil!

Lux Expressi soodustused Eesti siseriiklikele reisidele

Eestisisestele reisidele pakume mitmesuguseid soodustusi, mis on suunatud erinevatele reisijagruppidele:

  • eelkooliealised lapsed (vanuses kuni 7 aastat): sõidavad tasuta, et muuta perepuhkused soodsamaks;

  • lapsed (vanuses kuni 16 aastat): sõidavad 40% soodustusega, et nii perepuhkused kui koolireisid oleksid rahakotisõbralikumad;

  • noored (vanuses kuni 26 aastat): saavad 26% allahindlust, mis annab ideaalse võimaluse õpilastele ja noortele täiskasvanutele avastada Eestimaad;

  • eakad (vanuses 60 aastat ja rohkem): saavad 40% allahindlust, julgustades neid oma kuldsetes aastates rohkem reisima ja avastama;

  • puuetega lapsed (kuni 16 aastat) ja sügava puudega inimesed (16 aastat ja vanemad): on õigustatud saama 100% soodustuse, millega Lux Express tagab, et reisimine on kaasav ja kättesaadav kõigile;

  • nägemispuudega inimesed: need, kellel on raske või sügav nägemispuue, saavad koos oma saatjaga samuti sõita tasuta;

  • lemmikloomad: saavad 40% allahindlust, sest me Lux Expressis mõistame, et lemmikloomad on samuti osa perest.

Praegused erikampaaniad Eestisisestele marsruutidele
  • Naudi 40% allahindlust tagasisõidu piletitele esmaspäevast neljapäevani;

  • 4-liikmelised grupid saavad koos reisida ja säästa piletitelt 20%, muutes grupiväljasõidud soodsamaks.

Rahvusvahelised seiklused ootavad tänu Lux Expressi rahvusvahelistele allahindlustele

Lux Express ei piira oma soodustusi ainult Eestisisestele marsruutidele. Rahvusvahelised reisijad saavad samuti nautida mitmesuguseid allahindlusi:

  • lapsed (vanuses kuni 7 aastat): saavad 80% allahindlust, muutes rahvusvahelised perepuhkused märkimisväärselt kättesaadavamaks;

  • lapsed (vanuses kuni 16 aastat) ja noored (kuni 26 aastat): saavad 40% allahindlust, kuid erilist tähelepanu tuleks pöörata reisidele, mis algavad või lõpevad Peterburis, kus allahindlus on 10%;

  • eakad (60 aastat ja vanemad): pakume 10% allahindlust, julgustades maailma avastamist ja reisimist igas vanuses.

Eksklusiivsed kampaaniad rahvusvahelistele marsruutidele

Oma püsiklientide premeerimiseks oleme loonud kampaania: kogu punkte tasuta 11. pileti saamiseks mis tahes Lux Expressi väljumisele!

Oluline info

Soodustuste  ja sooduskoodide kasutamiseks peavad reisijad esitama kehtiva dokumentatsiooni broneerimisprotsessi ajal ja bussi peale minnes. Vanusega seotud allahindluste jaoks tuleb esitada isikut tõendav dokument, puuetega seotud allahindluste kasutamiseks tuleb esitada lisaks puuet tõendav dokument. Lemmikloomade puhul mingit tõendit vaja esitada ei ole, kuid see-eest peavad loomad olema korralikult puuris või reisikotis.

Alaealistega reisimine

Alaealistega reisimise puhul Lux Expressiga on nii kodumaistel kui ka rahvusvahelistel marsruutidel konkreetsed juhised, et tagada nooremate reisijate turvalisus ja heaolu. Eestisiseselt peavad kuni 7-aastased lapsed reisima koos vastutava saatjaga - selleks võib olla vähemalt 10-aastane pereliige või muu isik, kes on vähemalt 18-aastane. 8-aastased ja vanemad lapsed võivad reisida üksi, eeldusel, et nende vanemad või seaduslikud eestkostjad on teadlikud nende asukohast ja lapsel on võimalus nendega suhelda. Rõhutame selles olukorras seaduse kohaselt hooldaja vastutust ja soovitame, et alaealised kannaksid üksi reisides endaga kaasas vanemate kontaktandmeid.

Rahvusvahelise reisi puhul on juhised veidi erinevad. Kuni 11-aastased lapsed peavad reisima koos saatjaga, näiteks vanema või muu täiskasvanud saatjaga. Selline nõue on kehtestatud, et vastata erinevatele õigus- ja turvastandarditele eri riikides. Oluline on, et hooldajad oleksid teadlikud piiriületusnõuetest ja tagaksid kõigi vajalike dokumentide olemasolu. 12-aastaste ja vanemate alaealiste puhul, kes reisivad üksi, on soovituslik kirjalik vanemlik nõusolek koos kontaktandmetega. See nõusolek võib mõnel juhul vajada notariaalset kinnitust, eriti reiside puhul, mis algavad teatud riikidest, nagu Venemaa, kus seadus nõuab notariaalselt kinnitatud vanemlikku nõusolekut, milles on üksikasjalikult kirjeldatud reisi perioodi ja sihtkohti.

Broneerimis- ja hinnamärkused
  • Tallinna bussijaamast või Lux Expressi klienditeeninduse telefoninumbrilt ostetud piletitele rakendatakse teenustasu. Teenustasu ei kohaldata piletitele, mis on ostetud otse Lux Expressi veebilehelt;

  • piletite hinnad ümardatakse lähima kümne eurosendini, kui pilet ostetakse veebist, ja lähima viiekümne sendini, kui ostetakse bussijuhilt, et tagada tehingute kiire ja tõhus toimimine.

Lux Expressiga reisimine ei tähenda ainult punktist A punkti B jõudmist; see tähendab ka mugavat ja taskukohast teekonda. Nende allahindlustega näitame Lux Expressis oma pühendumust ligipääsetavusele, kaasavusele ja kliendirahulolule. Olenemata sellest, kas plaanid lühikest reisi või piiriülest seiklust, kasuta kindlasti neid pakkumisi ja avasta Euroopa ilu soodsalt koos Lux Expressiga.

TASUTA jalgrattaga üle Euroopa koos Lux Expressiga

Lisaks mitmekesistele allahindlustele ja eripakkumistele oleme välja tulnud jalgrattasõpradele vastupandamatu pakkumisega. Mõistes keskkonnasõbraliku ja aktiivse reisimise kasvavat populaarsust, võimaldab Lux Express reisijatel oma jalgrattad tasuta kaasa võtta! Lisaks soovile parandada kogemust nendele reisijatele, kes soovivad uusi sihtkohti ratta abil uurida, oleme selle algatusega kooskõlas ka Lux Expressi pühendumusega jätkusuutlikele reisitavadele.

Muretu jalgrattareis

Eraldi jalgrattapiletiga tagab Lux Express sinu rattale bussis koha. Alustasime selle teenusega 2023. aasta suvel, järgides väärtuslikku tagasisidet reisijatelt ja juhtidelt seoses turvamuredega teatud peatustes. Et tagada kõigi reisijate heaolu, saab jalgrattaid nüüdsest peale võtta ainult kindlaks määratud peatustes, mis pakuvad ohutut peale- ja mahalaadimise võimalust eemal kiiretest maanteedest või kitsastest peatuskohtadest.

Jalgrattaga reisimist võimaldavad peatused

Oleme loonud nimekirja peatustest, kus reisijad saavad oma jalgrattaga turvaliselt bussi peale tulla. Need hõlmavad peamisi bussijaamasid üle Eesti ning lisaks ulatub nimekiri ka rahvusvahelistele marsruutidele Baltimaadesse ja Varssavisse (välja arvatud Varssavi Centralny peatus). Suuremad peatused, kus jalgrattaga saab bussi peale tulla on Tallinna bussijaam, Tartu bussijaam, Pärnu bussijaam ning lisaks nendele on mitmeid muid jalgrattasõbralikke peatusi erinevates sihtkohtades, mille seast saad välja valida endale sobivad.

Jalgrattapileti ostmine

Jalgrattapileti broneerimine on lihtne ja ei maksa lisatasu. Oluline on meeles pidada, et selle pileti peab broneerima samaaegselt oma reisipiletiga otse Lux Expressi kodulehel. Pagasiruumi piiratud mahutavuse tõttu saab iga reisi kohta majutada kuni neli jalgratast, tagades nii sinu ratta kui pagasi turvalise hoiustamise. Bussis on olemas ka jalgratastele mõeldud kaitsekatted, et kaitsta sinu ratast ja pagasit reisi ajal.

Enne bussi peale minekut

Sujuva reisi tagamiseks on reisijatel soovituslik saabuda bussijaama vähemalt 15 minutit enne väljumist. See ajavaru võimaldab jalgratta õigesti pagasiruumi pakkida ning bussijuht saab sellega aidata. Kuigi esiratast tavaliselt eemaldama ei pea, võib olla vajalik juhtraua keeramine või sadula langetamine, et ratas mahuks hästi kaitsekatte sisse.

Oluline meelespea
  • Jalgrattapileti saab broneerida ainult Euroopa Liidu piires toimuvatele reisidele ja seda ei saa tagantjärele lisada olemasolevale reisijapiletile;

  • Euroopaväliste reiside puhul, nagu Peterburi-Tallinna marsruut, võidakse jalgrattad pagasiruumi mahutada saadaoleva ruumi ja bussijuhi äranägemise järgi.

Lux Expressi jalgrattasõbralikkus avab uued võimalused reisijatele, kes soovivad ühendada bussireisi jalgrattasõiduga. See uuenduslik lähenemine ei suurenda reisimise paindlikkust, vaid edendab ka aktiivset ja keskkonnasõbralikku viisi uute sihtkohtade avastamiseks. Seega planeeri oma järgmine seiklus Lux Expressiga, et võtta oma kaherattaline sõber tasuta kaasa!