Parimad sügisesed tegevused perepuhkuseks ja ideaalse reisi planeerimine

Alates ideaalse sihtkoha valimisest kuni kõigile meeldivate tegevuste valimiseni, aitame planeerida puhkuse, mis jätab igale pereliikmele meeldivad mälestused.

Saabuva koolivaheaja lähenedes muutub perega kvaliteetaja veetmise võimalus veelgi ahvatlevamaks. Lisades siia juurde ka sügise elemendi – hooaeg täis värvilisi lehti, hubast ilma ja hulgaliselt hooajalisi tegevusi – ongi koos potentsiaal meeldejäävaks puhkusereisiks.

Selle artikli eesmärk on juhendada teid täiusliku perepuhkuse planeerimisel. Lugege kindlasti lõpuni, sest jagame kasulikke näpunäiteid ideaalse reisi planeerimiseks! 

Perepuhkus Riias

Perepuhkus Riias
Foto: pildipank

Riiga saab Eestist kerge vaevaga järgmiste Lux Expressi liinidega: Tallinn-Riia, Tartu-Riia, Pärnu-Riia.

Riia motomuuseum

Autohuviliste paradiis Riia motomuseum pole mõeldud ainult täiskasvanutele. Ka laste jaoks on muudetud huvitavaks see mitmekesine vanade autode ja ajalooliste sõidukite kollektsioon, mille hulgas leidub isegi auto, mis kunagi kuulus Nõukogude Liidu juhile Leonid Brežnevile. Interaktiivsed ekraanid muudavad autoajaloo õppimise nii lõbusaks kui ka harivaks. Muuseum pakub perepakette ja on üldiselt avatud iga päev, mistõttu on see mugav valik koolivaheaja väljasõiduks. Rohkem infot muuseumi kohta leiad SIIT.

Vabadussammas

Vabadussammas on Läti iseseisvusvõitluse sümbol. See Vabaduse väljakul seisev monument pakub harivat kogemust nii lastele kui täiskasvanutele, kes saavad seal tutvuda vabadussamba ajaloolise tähtsusega. See on ka suurepärane koht perepiltide tegemiseks, nii et ärge unustage oma kaamerat kaasa võtta!

Bastejkalna park

Riia kesklinna lähedal asuv Bastejkalna park pakub võimalust põgeneda linnakärast vaikusesse. Lopsaka roheluse, kauni kanali ja mitme mänguväljakuga park on ideaalne koht perepikniku pidamiseks. Sügisel sobivad rajad suurepäraselt jalutuskäiguks kaunis paigas.

Panorama Riga vaatlusplatvorm

Imekauni linnavaate nägemise jaoks on Panorama Riga vaateplatvormi külastamine kohustuslik. Platvormilt avaneb 360-kraadine vaade Riiale, võimaldades teil näha kogu linna ainulaadsest vaatepunktist. Turvatõkked tagavad, et see on lapsesõbralik. Rohkem infot vaateplatvormi kohta leiad SIIT.

Kassimaja

Kassimaja pakub peredele huvitavat kogemust. Maja on tuntud oma ainulaadsete katusel asuvate kassikujude poolest ning sellest on saanud üks Riia enim pildistatud hooneid. Lapsed peavad nende kassikujude taga olevat lugu sageli lõbusaks, mis muudab selle toredaks kiireks peatuspaigaks teie linnaekskursiooni ajal.

Riia loomaaed

Riia loomaaed on koduks üle 500 loomaliigile ning on seega suurepärane sihtkoht peredele. Loomaaed pakub harivat külastuskäiku läbi sealse bioloogilise mitmekesisuse. Erinevad programmid ja interaktiivsed väljapanekud köidavad lapsi, tagades päeva täis rõõmu ja õppimist. Rohkem infot loomaaia kohta leiad SIIT.

OldTown Archery Riias

Teistsugusest füüsilisest aktiivsusest huvitatud peredele on OldTown Archery Riias põnev valik. See vibulaskmisrada pakub vibusid kõikidele oskustasemetele ja vibulaskjatele tehakse ka lühike treening, et osalemine oleks kõigile ohutu.

Lõbustuspark Apollo Skypark

Seiklused ootavad Apollo Skyparkis, mis on täis põnevaid atraktsioone. Nii väikelastele kui ka suurematele adrenaliiniotsijatele sobivad valikud on põhjuseks, miks see võiks olla üks peatuskoht koolivaheaja lõbusamaks muutmiseks. Ohutusjuhised ja sõbralik personal tagavad, et kõik saavad muretult lõbutsemist nautida.

Perepuhkus Varssavis

Perepuhkus Varssavis
Foto: pildipank

Varssavisse saab Eestist kerge vaevaga Lux Expressi Tallinn-Varssavi bussiga

Łazienki park

Łazienki park on lopsakas ja avar park, kus asuvad paleed, skulptuurid ja kaunis järv. See on ideaalne koht peredele rahulikuks jalutuskäiguks, partide toitmiseks ja värske õhu nautimiseks. Pargis korraldatakse sageli klassikalise muusika kontserte kuulsa Chopini monumendi lähedal, mis on ainulaadne kogemus ühendades kultuuripärandi meelelahutusega. Külastage kindlasti saarel asuvat paleed, mis on klassikaline neoklassitsistliku arhitektuuri näide, kus viiakse läbi interaktiivseid giidiga ekskursioone.

Vanalinna turuplats - Rynek Starego Miasta

Varssavi vanalinna südames asuv Rynek Starego Miasta on väljak, kus asuvad ajaloolised hooned ja elav õhkkond. See on suurepärane koht peredele kohvikute, käsitööpoodide ja tänavaetenduste nautimiseks. Oma värviliste hoonete ja munakivitänavatega on väljak ideaalne taust ka meeldejäävate perefotode tegemiseks.

Kuningas Jan III Wilanowi palee

Astuge samm tagasi Poola ajalukku kuningas Jan III palee muuseumis. Barokse arhitektuuri ja kaunite aedadega palee ei paku ainult silmailu, vaid on ka hariv kogemus. Muuseum pakub lapsesõbralikke giidiga ekskursioone, mis selgitavad ajalugu kaasahaarval viisil, ja tegevuslehti, et hoida noorte külastajate huvi. Lisainfot palee kohta leiad SIIT.

Kultuuri ja teaduse palee

See ikooniline pilvelõhkuja on Varssavi üks tuntumaid vaatamisväärsusi. See mitte ainult ei paku panoraamvaadet linnale oma 30. korruse vaateplatvormilt, vaid Kultuuri ja teaduste palees on ka kinod, muuseumid ja teatrid. See on mitmekülgne sihtkoht, kus pered saavad valida erinevate harivate ja meelelahutuslike tegevuste vahel. Lisainfot palee kohta leiad SIIT.

Koperniku teaduskeskus

Koperniku teaduskeskuses on igaühes teaduse vastu suure huvi tekitamine lihtne. Interaktiivsete eksponaatidega, mille hulgas on käsitletakse selliseid teemasid nagu füüsika, bioloogia ja astronoomia, on see uudishimulike meelte mängumaa. Nii lapsed kui ka täiskasvanud saavad osaleda praktilistes katsetes, muutes selle ideaalseks sihtkohaks perega kvaliteetaja veetmiseks ja õppimiseks. Rohkem infot teaduskeskuse kohta leiad SIIT.

Varssavi ülikooli raamatukogu

Varssavi ülikooli raamatukogu pakub rohkemat, kui lihtsalt paika lugemiseks - see on kuulus oma vapustava katuseaia poolest. Aed, kust avaneb vaade Visla jõele ja linnale, on suurepärane koht peredele aja veetmiseks. Lapsed saavad tutvuda erinevate taimeliikidega, samal ajal kui täiskasvanud naudivad vaadet. See on vaikne koht, kus saate puhata kiirest linnaelust. Rohkem infot raamatukogu kohta leiad SIIT.

Pinball Station - pinballi & mängude museum

Tegevusterikast ja nostalgilist peatuspaika otsivate perede seas on Pinball Station tõeline hitt. Erinevate ajastute pinballist ja muudest mängudest leiab igaüks endale meelepärase. Rohkem infot muuseumi kohta leiad SIIT.

World of Illusion - illusioonide muuseum

Illusioonide muuseumis leidub optilisi illusioone, interaktiivseid mõistatusi ja visuaalseid trikke, mis on põnevad igas vanuses külastajate jaoks. Olenemata sellest, kas jalutate läbi ruumi, mis moonutab teie suurust või lahendate keerulisi mõistatusi, pakub muuseum ainulaadset segu meelelahutusest ja väljakutsest. Rohkem infot muuseumi kohta leiad SIIT.

Perepuhkus Vilniuses

Perepuhkus Vilniuses
Perepuhkus Vilniuses

Vilniusesse saab Eestist kerge vaevaga Lux Expressi Tallinn-Vilnius bussiga.

Gediminase lossi torn

Vilniuse vaatega mäe otsas asuv Gediminase torn on vaatamisväärsus, kust avaneb linnale panoraamvaade, mida peab oma silmaga nägema. Ka lastega peredele on torni tippu pääsemine tehtud lihtsaks. Seal saate tutvuda Leedu ajalooga torni muuseumis. Interaktiivsed ekraanid hoiavad lapsi kaasahaaratuna, muutes selle nii harivaks kui ka lõbusaks perereisi sihtkohaks. Rohkem infot torni kohta leiad SIIT.

Vilnil. Illusioonide muuseum

Vilnil. illusioonide muuseumis ei ole miski nii nagu paistab. See interaktiivne muuseum köidab nii täiskasvanuid kui ka lapsi optiliste illusioonide, peegellabürindi ja meelt lahutavate mõistatustega. See on ideaalne sihtkoht peredele, kes otsivad ainulaadset meelelahutuslikku kogemust, mis stimuleerib ka ajutegevust. Rohkem infot muuseumi kohta leiad SIIT.

Vilniuse katedraal

Vilniuse katedraali suursugusus muudab selle ajaloolise paiga kohaks, mida peab oma silmaga nägema. See mitte ainult ei paku harivat pilguheitu Leedu usu- ja arhitektuuriajaloole, vaid on ka ideaalne koht perefotode tegemiseks. Spetsiaalsed audiogiidid ja teabetahvlid aitavad muuta elamuse ka lastele kaasahaaravaks.

Bernardiinide aiad

Kaunilt kujundatud aedades on purskkaevud, lillepeenrad ja isegi väike linnumaja. Linnakärast eemal saavad lapsed lõbutseda mänguväljakutel, samas kui täiskasvanud saavad veekogude läheduses lõõgastuda.

Leedu Panga rahamuuseum

Kui olete huvitatud rahaajaloost, on see muuseum koht, kuhu minna. Interaktiivsete eksponaatidega, mis selgitavad kõike alates vahetussüsteemidest kuni digitaalsete valuutadeni, pakub see muuseum põhjalikku ülevaadet põnevast rahandusmaailmast. Lapsed saavad osaleda harivates mängudes, muutes rahamuuseumi ainulaadseks ja informatiivseks perereisi sihtkohaks. Rohkem infot muuseumi kohta leiad SIIT.

Mänguasjamuuseum

Vilniuse mänguasjamuuseumis saate käia läbi nostalgilise teekonna. Näidates laias valikus mänguasju erinevatest ajastutest on see imedemaaks lastele ja mälestusi meelde tuletav paik täiskasvanutele. Interaktiivsed eksponaadid võimaldavad lastel mänguasju puudutada ja nendega mängida, lisades muuseumikogemusele praktilise mõõtme. Rohkem infot muuseumi kohta leiad SIIT.

Uzupise ingel

Uzupise kunstihõngulises naabruskonnas asuvast Uzupise inglist on saanud vabaduse ja loovuse sümbol. See on suurepärane koht peredele Vilniuse kunstilise poole avastamiseks. Lapsed peavad ingli kuju taga olevat lugu sageli põnevaks ja see on lisaks suurepärane taust perefotode jaoks.

Energeetika- ja tehnoloogiamuuseum

Selles spetsialiseeritud muuseumis saate avastada põnevat energia- ja tehnoloogiamaailma. Väljapanekutega, mis hõlmavad teemasid alates aurumasinatest kuni taastuvenergiani, pakub see rikkalikku õppimiskogemust kõikidele vanuserühmadele. Interaktiivsed väljapanekud hoiavad nooremaid külastajaid kaasahaaratuna, muutes selle ideaalseks külastuskohaks perereisi ajal.

Zoopark Vilnius

Zoopark Vilnius pakub lähedalt kokku puutumise kogemust erinevate loomadega. Koduloomadest kuni eksootiliste liikideni on loomaaed lastele hariv ja kaasahaarav. Eriprogrammid, nagu loomade toitmise seansid, lisavad külastusele interaktiivse elemendi.  Rohkem infot Zoopargi kohta leiad SIIT.

Perepuhkus Tallinnas

Perepuhkus Tallinnas
Foto: pildipank
Lennusadam

Lennusadam ei ole tavaline meremuuseum. See tipptasemel muuseum võimaldab peredel uurida mereväe ajalugu interaktiivsete eksponaatide, sealhulgas päris allveelaeva kaudu! Lapsed saavad tegeleda praktiliste tegevustega, nagu virtuaalse laeva juhtimine, muutes selle dünaamiliseks kogemuseks, mis ühendab endas lõbu ja õppimist. Muuseum pakub ka peresõbralikke giidiga ekskursioone, et muuta külastus veelgi rikastavamaks. Rohkem infot lennusadama kohta leiad SIIT.

Toompea mägi

Tallinnas kõrguvalt Toompea mäelt avanevad panoraamvaated, mis on eriti meeldivad peredele, kes tahavad teha ideaalse puhkusepildi. Peale kauni vaate on mäel olulised vaatamisväärsused, nagu Aleksander Nevski katedraal ja riigikogu hoone. 

Kadrioru park

18. sajandil kujundatud Kadrioru pargis on prantsuse stiilis aiad, tiigid ja vapustav Kadrioru loss, mis on praegu kunstimuuseum.  Rohkem infot pargi kohta leiad SIIT.

Eesti vabaõhumuuseum

Astuge ajas tagasi Eesti Vabaõhumuuseumis, kus pered saavad uudistada Eesti elu läbi aegade. Looduskaunis metsakeskkonnas asuvas muuseumis asuvad traditsioonilised eesti majad, tuulikud ja isegi puidust kabel. Interaktiivsed näitused ja tegevused, nagu ratsutamine ja traditsioonilise käsitöö näitused, muudavad selle vabaõhumuuseumi köitvaks kogemuseks kõigile pereliikmetele. Rohkem infot muuseumi kohta leiad SIIT.

Kiek in de Köki kindlustustemuuseum

Süvenege Tallinna sõjaajalukku Kiek in de Köki kindlustustemuuseumis. Kiek in de Köki suurtükitorn pakub huvi nii lastele kui ka täiskasvanutele, pakkudes segu ajaloolistest eksponaatidest ja maa-alusest tunneliekskursioonist. Lastele meeldib avastada bastionikäike, mis äratatakse ellu valgus- ja heliefektide kaudu, muutes ajaloo elavaks. Rohkem infot muuseumi kohta leiad SIIT.

Tallinna Teletorn

Eesti pealinna linnulennult vaatamiseks on Tallinna Teletorn kohustuslik külastuskoht. Torni vaateplatvormilt avaneb 360-kraadine vaade linnale ja kaugemalegi. Interaktiivsed väljapanekud aitavad külastajatel mõista telekommunikatsiooni rolli kaasaegses ühiskonnas. Turvafunktsioonid tagavad vaateplatvormi lastesõbralikkuse, mistõttu on see ideaalne peatuskoht peredele, kes soovivad näha Tallinna uutest kõrgustest. Rohkem infot teletorni kohta leiad SIIT.

Perepuhkus Tartus

Perepuhkus Tartus
Foto: pildipank
Teaduskeskus AHHAA

Teaduskeskus AHHAA on uudishimulike meelte paradiis, mis pakub laia valikut interaktiivseid eksponaate ja reaalajas teadusteatrit. Pered saavad praktiliste tegevuste ja katsete kaudu uurida selliseid teemasid nagu füüsika, keemia ja bioloogia. Olenemata sellest, kas tegemist on optiliste illusioonidega või elektri toimimise mõistmisega, pakub AHHAA lõbusat, kuid harivat kogemust igas vanuses külalistele. Rohkem infot keskuse kohta leiad SIIT.

Tartu vanalinn

Tartu vanalinn on linna ajalooline süda, mis on täis klassikalist arhitektuuri, munakivisillutisega tänavaid ja ilusaid väljakuid. Jalutuskäik piirkonnas pakub suurepärast võimalust peredele Eesti kultuuri ja ajalooga tutvumiseks. Silmapaistvamad vaatamisväärsused on Tartu Raekoja plats ja suudlevate tudengite purskkaev, mis mõlemad sobivad suurepäraselt meeldejäävate perepiltide taustaks.

Tartu Ülikooli botaanikaaed

Neile, kes otsivad rahulikku paika linnakärast eemal, pakub Tartu Ülikooli botaanikaaed kaunist ja harivat elamust. Pered saavad uurida botaanikaaia eksootilisi taimi, ravimtaimi ja kohalikku taimestikku. Teabetahvlid aitavad külastajatel tundma õppida erinevaid liike ja aias korraldatakse sageli lastesõbralikke üritusi, mis muudab selle peredele mitmekülgseks sihtkohaks. Rohkem infot botaanikaaia kohta leiad SIIT.

Eesti Rahva Muuseum

Eesti kultuuri ja ajaloo hoidmisele pühendunud Eesti Rahva Muuseum on oluline peatuspaik peredele, kes soovivad paremini mõista Eesti kultuuri ja ajalugu. Muuseumis on eksponaadid, mis tutvustavad kõike traditsioonilistest kommetest tänapäeva Eestini välja. Interaktiivsed elemendid, sealhulgas puuteekraanid ja mängud, on huvitavad ka nooremate külastajate jaoks. Rohkem infot muuseumi kohta leiad SIIT.

Tartu Ülikooli muuseum

Tartu Ülikooli muuseum on teadus- ja kultuuriobjektide aardelaegas. Pered saavad uurida kollektsioone, mis sisaldavad iidseid fossiile, ajaloolisi instrumente ja palju muud. Muuseumi eesmärk on muuta ajaloo kohta õppimine meeldivaks igas vanuses külastajatele, pakkudes erinevaid praktilisi tegevusi ja peredele kohandatud ekskursioone. Rohkem infot muuseumi kohta leiad SIIT.

Tagurpidi Maja

Valmistuge oma vaatenurga pahupidi pööramiseks Tagurpidi Majas! See omapärane atraktsioon muudab perekodu tuttava olustiku pahupidi, pakkudes rohkelt pildistamisvõimalusi. Tagurpidi Maja on põnev nii laste kui ka täiskasvanute jaoks, sest iga päev ei näe tube, kus mööbel asub laes! See on ainulaadne ja meelelahutuslik kogemus, mis lisab igale perereisile veidi kapriisi. Rohkem infot maja kohta leiad SIIT.

Perepuhkus Pärnus

Perepuhkus Pärnus
Foto: pildipank
Pärnu rannapromenaad

Pärnu külastus jääb poolikuks ilma mõnusa jalutuskäiguta mööda Pärnu rannapromenaadi. Sellel kaunil jalutusrajal avanevad vaated Läänemerele ning seda ääristavad pingid, mänguväljakud ja söögikohad. See on suurepärane koht peredele lõõgastumiseks, pildistamiseks ja isegi päikeseloojangu vaatamiseks.

Tervise Paradiisi veekeskus

Kui otsite paika, kus veeta päev vees sulistades, siis Tervise Paradiisi veepark on selleks õige koht. Erinevate basseinide, liumägede ja saunadega pakub see midagi kõigile pereliikmetele. Eraldi alad on mõeldud väiksematele lastele, samas kui seikluslikumad liumäed ja tegevused pakuvad vanematele lastele ja täiskasvanutele meelelahutust. Rohkem infot veekeskuse kohta leiad SIIT.

MiniZoo

Suured loomasõbrad peres rõõmustavad kindlasti MiniZoo külastuskäigust. Selles väikeses loomaaias näeb maoliike ja muid eksootilisi loomi, nagu krokodillid. Harivad sildid ja võimalused lähedalt selliseid loomi näha muudavad selle lastele sisukaks kogemuseks. Külastajad saavad ka mõningaid loomi silitada ja käes hoida.

Pärnu rannaniidu looduskaitseala

Loodust hindavatele peredele pakub Pärnu rannaniidu kaitseala rahulikku jalutuspaika. Piirkonnas on hästi tähistatud rajad, mis viivad teid läbi rannikuäärsete lopsakate heinamaade. See on suurepärane koht lindude vaatlemiseks ja pakub võimalust vaadelda piirkonna taimestikku ja loomastikku.

Pärnu kitsarööpmelise raudtee mälestusmärk

Astuge ajas tagasi Pärnu kitsarööpmelise raudtee mälestusmärgi külastusega. See ajalooline vaatamisväärsus meenutab piirkonnas kunagi tegutsenud kitsarööpmelist raudteed. See on hariv peatuspaik, mis pakub põnevat pilguheitu linna tööstuslikku minevikku. Ka laste jaoks on elusuuruses rongikoopiat põnev vaatamisväärsus, muutes selle teie ekskursiooni kiireks, kuid meeldejäävaks osaks.

OKOK meelelahutuskeskuse glow golf

Proovige kätt omapärases, kuid samas klassikalises mängus, milleks on pimedas helendav minigolf OKOK meelelahutuskeskuses. Siit saate huvitava kogemuse loominguliselt kujundatud radadel mängimisel. See on peresõbralik tegevus, mis ühendab endas oskused, lõbu ja killukese võistlusvaimu, muutes selle meelelahutuslikuks valikuks peredele, kes soovivad koos kvaliteetaega veeta. Rohkem infot meelelahutuskeskuse kohta leiad SIIT.

Kuidas planeerida ideaalset perepuhkust?

Pange paika eelarve

Perepuhkust planeerides on iga eduka reisi nurgakiviks eelarve seadmine. Teades, kui palju saate enda reisile kulutada, kaob liigne stress ja teie valikuvõimalused on kitsendatud kohe algusest peale. Reisifondi võiks hakata koguma mitu kuud ette, et väljaminek ei oleks korraga liiga suur. Arvestage kõikide kuludega, nagu lennud, majutus, tegevused ja toidukulud. Eelarverakenduste või arvutustabelite kasutamine aitab teil oma kulutusi jälgida ja tõhusamalt säästa.

Valige reisi sihtkoht

Järgmine samm on valida sihtkoht, mis kõigile pereliikmetele meeldib. Arvestage iga pereliikme huvidega. Pöörake tähelepanu ka reisikuupäevadel valitsevatele ilmastikutingimustele, samuti reisijuhistele või -piirangutele. Hea viis otsustamiseks on koostada sihtkohtade nimekiri ja lasta pereliikmetel hääletada oma lemmiku poolt.

Pange paika reisikuupäevad

Õige reisikuupäeva valimine on ülioluline, et kõik saaksid reisile tulla. Võtke arvesse koolivaheaegu, töökohustusi ja muid kohustusi.

Majutuskoha valimine

Teie majutuskoha valik võib teie puhkusekogemust suuresti mõjutada. Valikuvõimalused ulatuvad soodsatest hotellidest luksuskuurortideni. Mõelge oma pere vajadustele – kas vajate kööki, basseini või peamiste vaatamisväärsuste lähedust? Lugege alati arvustusi ja võib-olla isegi helistage majutuskohale, et veenduda, et see vastab teie kriteeriumitele.

Planeerige tegevusi ja teekonda

Kuigi spontaansus lisab seiklustunnet, võib hästi läbimõeldud teekond aidata teil reisist maksimumi võtta, eriti kui reisite kogu perega. Valige välja tegevused, mis vastavad pere erinevatele vanuserühmadele ja huvidele. Sellegipoolest olge valmis paindlikud olema - perereiside ilu leidub sageli planeerimata hetkedes.

Reisiks pakkimine

Pakkimine võib olla tüütu ülesanne, eriti kui pakkida on vaja kogu pere jaoks. Koostage põhjalik nimekiri, mis sisaldab olulisi asju, nagu riided, hügieenitarbed ja ravimid. Ärge unustage reisidokumente ja reisikindlustuse pabereid. Lastele mõeldud suupisted, mängud ja meelelahutus võivad reisi ajal olla elupäästjaks.

Reisi logistika

Kui kõik on paika pandud, keskenduge logistikale. Broneerige bussipiletid ette. Sujuvaks teekonnaks pakkige kaasa kergeid suupisteid, vett ja hoidke olulised esemed kergesti ligipääsetavas kohas. Olge kindlasti teadlik alaealistega reisimise reeglitest.

Ohutusmeetmed

Reisikindlustusse investeerimine võib pakkuda teile reisi ajal meelerahu. Lisaks hoidke alati käepärast esmaabikomplekt ja olge teadlik oma sihtkoha lähimatest tervishoiuasutustest. Uusi paiku avastades hoidke lastel silm peal ja leppige kokku kohtumispaik juhuks, kui keegi peaks ära eksima.

Looge mälestusi

Viimaks on oluline oma reisil teha pilte või koguda suveniire, et reis jääks pikaks ajaks meelde. Lõppude lõpuks on reisi peamine eesmärk veeta koos kvaliteetaega, luues mälestusi, mis kestavad terve elu!