luxexpress, site logo

Klassiekskursioon Pärnus

Suvepealinn Pärnu on eelkõige tuntud oma suure ranna poolest.

Jagame ideid ja praktilist infot, mida teha klassireisil Pärnus!

Pärnu on eelkõige tuntud oma suure ranna ja suvepealinna tiitlit poolest. Samas on Pärnu ka atraktiivne sihtkoht klassireisiks ka muudel aastaaegadel. Pärnu Bussijaam asub kesklinnas, kust pääseb nii jalgsi kui ühistranspordiga mugavalt liikuma. 

Pärnus on Eestis täiesti omamoodi ühistransport. Nimelt saab kohaliku ühiskaardiga sõita Pärnu maakonnas kui linnas ning kogu ühistransport on maakonnapõhine. Kaardi saab osta Pärnu bussijaamast. Bussides kehtivad ka teiste linnade ühiskaardid nagu näiteks Tartu ja Tallinna ühiskaardid, kuid neil peab raha peal olema. Pärnus maksab tunnipilet 2€ ja päevapilet 5€. Pärnu linnaliinide graafiku ja piletiinfoga saad tutvuda SIIT.

Pärnus asuvad Endla teater ja Kontserdimaja pakuvad huvitavat programmi kogu hooaja. Mõlemad kohad asuvad kesklinnas ning on kergesti ligipääsetavad bussijaamast tulijale. Peale kultuuri tegutseb Pärnus Eesti mõistes täiesti omanäoline loodusmaja Pernova. Üks populaarsemaid tegevusi on seal kerakino, kus lakke kuvatakse erinevaid loodusfilme. Mainimata ei saa ka jätta kesklinnas asuvad Pärnu muuseumit, Koidula muuseumit ning Pärnu üheks sümboliks olevat Punast Torni, kust leiab 360 kraadise kino. 

Põgenemisprogramm Pärnu vanglas

Eestis ainulaadne aastal 1861 ehitatud Pärnu vangla pakub emotsionaalseid ning põnevaid elamusi, kus inimesed saavad lühikeseks ajaks kehastuda vangideks. Läbi tarkade tegevuste ning hea meeskonnatöö on võimalik saada valvuritest mööda ning põgeneda. Kas Sinul on piisavalt nutikust, et põgeneda päris vanglast?

Ühes mängus saab osaleda kuni  24 inimest. Kaheksa ja rohkema inimese korral avatakse vangla ka ainult teie seltskonnale ja teile sobival ajal.

Loe edasi SIIT.

Pärnu vangla asub jalutuskäigu kaugusel bussijaamast. Samuti saab sõita liinibussiga ühe peatuse Pärnu Bussijaamast kuni Kalamehe peatuseni ja sealt edasi jalutada. Seda marsruuti sõidavad Pärnu liinibussid numbriga 1, 14, 25 ja 23.

Pernova loodusmaja

Pernova Loodusmaja on suur murukatusega külastuskeskus, mis peidab endas kerakino, näituseala erinevate looma-, linnu- ja taimeliikidega, filmi- ja helidekoobast, talveaeda ja huvitavaid temaatilisi väljapanekuid. Avastamist jagub tundideks.

Pernova Loodusmaja pakub klassidele giidiga ekskursiooni majas, kerakinos seikluslikku filmikogemust ning erinevaid sisukaid ja harivaid õppeprogramme vastavalt kooliastmele. Pikemasse päeva mahub ka Pernova Skatepargi külastus, kus saab siserulapargis oma oskusi lihvida. 

Vaata lähemalt SIIT.

Pernova Loodusmajja saab sõita liinibussiga sisenedes Pärnu Bussijaamast ja väljudes Tammsaare peatuses. Seda marsruuti sõidavad Pärnu liinibussid numbriga 14 ja 25.

Plaani oma koolireis Lux Expressiga SIIN.

Kopeeritud