luxexpress, site logo

Klassiekskursioon Narvas

Mida teha klassireisil Narvas.

Jagame ideid ja praktilist infot, mida teha klassireisil Narvas!

Narva on põnev koht ajaloohuvilistele, mis teeb sellest linnast ka atraktiivse sihtkoha koolireisideks. Narvas peatub Lux Expressi buss nii bussijaamas kui Fama keskuse juures, kust saab mugavalt jalgsi edasi liikuda muuseumitesse ja promenaadile. Kui aga peaks tekkima vajadus sõita ühistranspordiga, siis saab maksmiseks kasutada Tallinna kui ka Tartu ühiskaarti. Ühe korra pileti hind 0,50€. Narva ühistranspordi liinidega saab tutvuda SIIT

Narva jõgi

Narva jõgi pole mitte ainult Eesti suurim jõgi, vaid ka looduslik Euroopa Liidu ja ka Eesti riigipiir. Mööda kaunist jõepromenaadi jalutades avaneb vaade vastaskallaste võimsatele kindlustele ja Narva bastionidele. Kui olete bastionide otsa jõudnud, saate külastada Victoria bastioni kasematte. Promenaadi lõppu jõudes, minge üles Aleksandri kirikusse, kust leiate vaateplatvormi ja kirikumuuseumi. Kiriku võlvides saab nautida ka videoinstallatsiooni Narvast. 

Kuulus kahest jõe vastaskaldal kõrguvast kindlusest koosnev ansambel näeb väga muljetavaldav välja, kuna need on nii lähedal. Narva linnuses tegutseb muuseum, kus 2020. aasta suvel avati linna ja linnuse ajalugu tutvustav uhiuus kaasaegne ekspositsioon. pealegi said restaureerimistööde tulemusel ligipääsetavaks mõned ruumid lossis, kuhu polnud veel turisti näinud. See teeb selle huvitavaks ka neile, kes on lossis korduvalt käinud. Kindlasti üllatate teiste Narva vaatamisväärsuste hulgas.

Narva Muuseum ja Linnus

Narva Muuseum kutsub kooliõpilasi põnevatele ja harivatele klassiekskursioonidele Narva linnuses ja Narva linnas, hiiglaslikus Kreenholmi manufaktuuris ja barokk-aegset Narva vanalinna taaselustaval Vana-Narva maketinäitusel. Eriti suurepäraselt sobib kooligruppidele programm „Öö muuseumis“, mille raames saavad noored veeta unustamatu öö keskaegses Narva linnuses. 

Lisaks sellele, et noored saavad end tõelise linnuseelanikuna tunda, on neil ka võimalus tutvuda linna ajalooga ning näha teineteise vastas seisvaid ajaloolisi ja ainulaadseid Narva ja Jaanilinna kindlustusi, sealhulgas bastione, mis olid omal ajal ligipääsmatud. Kaasakiskuvate jalutuskäikude ja kogetud muljete järel saavad külalised end kosutada rikkaliku õhtusöögiga restoranis Rondeel. Õhtusöögi järel suundutakse linnusesse, kus tutvutakse linnuse ajalooga ning kuulatakse vanu linnalegende, mis on tänaseni säilinud.

Rohkem infot koolidele mõeldud programmide ja ekskursioonide kohta saab Narva Muuseumi kodulehelt või telefonil (+372) 359 9230.

Victoria bastioni maa-alused käigud

Victoria bastioni maa-alused käigud giidid töötavad individuaalselt iga grupiga ning eelneval kokkuleppel on võimalik muuta mis tahes programmi konkreetse grupi jaoks. Reeglina huvitab gruppe tavaline ekskursioon, mis räägib Narva kaitserajatiste, linna ja Victoria bastioni maa-alused käikude ajaloost. On võimalik ka tellida linnaekskursiooni, kus külastatakse Pimeaeda ja promenaadi. Suuremate gruppide puhul on võimalik valida grupi jaoks sobiv ekskursiooni päev ja kellaaeg

Rohkem infot leiad  SIIT

Plaani oma koolireis Lux Expressiga SIIN.

Kopeeritud