Kuressaare ja Pärnu suuna bussid peatuvad Tallinnas nüüd ka „Virve“ peatuses

Alates 16. novembrist peatuvad Lux Expressi Tallinn-Pärnu ja Tallinn-Kuressaare liinide bussid Tallinna linnas lisaks Tallinna bussijaamale ja Vana-Pääskülale ka Kristiine linnaosas „Virve“ bussipeatuses.

Kuna Väike-Järve keskuse ees asuv Virve peatus on viie sõidurajaga tänava ääres, siis kiirema ja sujuvama liikluse huvides peatub Lux Expressi buss Virve peatuses ainult siis, kui sellest peatusest sisenemiseks on eelmüügist pilet ette ostetud.

Pärnu-Tallinn ja Kuressaare-Pärnu bussid peatuvad nüüd enne Tallinna bussijaama saabumist lisaks Vana-Pääskülale, Järve peatuse asemel, mõnisada meetrit varasemas „Risti“ bussipeatuses, mis asub Järve keskuse juures.

Lux Expressi Eesti ärijuht Ingmar Roos selgitas muudatuste tagamaid: „Tallinnas toimunud ulatuslike tänavate remonttööde tulemusena viisime möödunud suvel oma reisijate hulgas läbi küsitluse, millised peatusi Tallinna linnas soovitakse Lääne-Eesti poole sõites peale Tallinna bussijaama ja Vana-Pääsküla veel kasutada. Meie küsitlusele vastas üle 5500 reisija ning vastustes domineerisid kõige rohkem Kristiine linnaosas Järve keskuse ümbruse bussipeatused oma heade ümberistumise ja parkimise võimaluste tõttu.“ Roos lisas, et Lux Express on pühendunud mitte ainult mugavusele, vaid ka keskkonnasõbralikele transpordivalikutele: „Meie hiljutised muudatused bussipeatuste valikus on osa meie püüdest toetada rohelisemat elustiili. Lux Express jätkab koostööd kohalike omavalitsustega, et võimaldada rohkem peatusi kodukoha lähedal kus inimesed päriselt liiguvad ning edendada keskkonnasõbralikumaid transpordivalikuid.“

Tallinna linnas peatuvad Lux Expressi bussid olenevalt väljuvast suunast lisaks Tallinna bussijaamale veel Tallinna lennujaamas ning Mõigu, Mustakivi, Virve, Risti ja Vana-Pääsküla bussipeatustes.