Lux Express paneb Tallinn-Riia liinile 12 väljumist päevas

28. aprillist saab Lux Expressi mugavate bussidega Tallinnast Riiga sõita 12 korda päevas, sest reisijate arvu kasv ja statistikaameti andmed näitavad, et Läti on jätkuvalt üks populaarseim reisi sihtkoht Eesti inimeste seas.

Võrreldes mullu märtsiga on Lux Expressi Tallinn-Riia liinil reisijate arv kasvanud 61 protsenti. Samal ajal on Riia, Vilniuse ja Varssavi liinidel reisijate arv kokku kasvanud 67 protsenti. 

Lux Expressi rahvusvahelise äri juht Rait Remmel: “Sellise tõusu puhul on oluline siiski täpsustada, et mullu märtsis oli koroonakriis küll taandumas, kuid ametlikult kehtisid veel piirangud. Sellest hoolimata on reisijate arvu praegune kasv märkimisväärne ja näitab inimeste huvi Balti regioonis reisimise vastu. Meie teeme enda poolt kõik, et seda huvi mugavete busside ja tihedate väljumistega lihtsustada ja soodustada.”    

Statistikaameti äsja avaldatud turismiuuringu andmetel oli justnimelt Läti 2022. aastal Eesti inimeste üks populaarseim reisi sihtkoht „Alla 24-aastaste seas on kõige populaarsem sihtriik Rootsi, kuid 25–39-aastaste seas on esirinnas Läti ja Soome, millele järgneb Itaalia. Kuigi 40–54-aastaste puhul pilt oluliselt ei muutu, eelistavad selle vanusegrupi esindajad teistest enam Hispaaniat, mille külastamine on Soome ja Läti järel populaarsuselt kolmas. 55-aastaste ja vanemate elanike puhul on levinumate sihtriikide hulgas ka Türgi, mis asetus Soome ja Läti vahel teisele kohale,“ teatas statistikaamet. 

Bussid Tallinnast Riiga väljuvad peaaegu iga tund hommikul kella 7 kuni õhtul kella 18-ni. Viimane buss, mis viib reisijad lõpuks Vilniusesse, stardib Tallinna bussijaamast kell 22.30 ning jõuab Riiga 02.35 öösel. Samal ajal stardib ka esimene buss Riiast Tallinna. Edasi väljuvad Riia-Tallinn bussid samuti alates kell 7 hommikul kuni õhtul kella kuueni peaaegu igal tunnil.     

Lux Expressi Balti regiooni teistel liinidel hoitakse samuti piisavat sagedust, et täita järjest kasvavat reisjate nõudlust. Tartu-Riia liinil väljub iga päev mõlemas suunas kolm bussi. Tallinnast Vilniusesse läheb otsebuss kaks korda päevas, millele lisaks on palju erinevaid võimalusi Riias ümber istudes. Ka Tallinnast Varssavisse saab mugavalt ühe või kahe ümberistumisega. Riia ja Vilniuse vahel on Lux Expressil mõlemas suunas seitse väljumist päevas ning Vilnius Varssavi vahel alates 28. aprillist kolm väljumist päevas mõlemas suunas.

Nii nagu kodumaistel nii ka Lux Expressi rahvusvahelistel liinidel võetakse ka tänavu bussi kuni 4 jalgratast. Rattapiletit saab koos tavapiletiga tasuta broneerida Lux Expressi kodulehelt luxexpress.eu. Igas bussis on jalgrattaümbrised, et kaitsta nii ratast kui muud pagasit.