Lux Expressi suvised uuendused: peatus Lottemaal ja lisareisid kuurortlinnadesse

Eesti siseturismile hooandmiseks tegi Lux Express suvegraafikus mitmeid muudatusi - Pärnu, Haapsalu, Kuressaare ja Kärdla liinidele pandi lisaväljumised, tööd alustab suveliin Kuressaare-Tartu ning Viljandi ja Tartu laste jaoks peatub buss suvel Lottemaa juures.

Tartu ja Viljandi lapsed ja nende vanemad saavad Lottemaale sõita mõlemast linnast kolm korda päevas. Tartust sõidab buss Leiutajatekülla 2 tundi ja 20 minutit, Viljandist veidi üle tunni. Buss peatub ligi 50 atraktsiooniga Lottemaa parkla vastas, Pärnu-Ikla maantee serval. Kui Leiutajatekülas on käidud, võtab buss Reiu kooli peatusest reisijad taas peale, kui nad on eelmüügist ostnud pileti Viljandisse või Tartusse.    

“Tunnustan meie reisijaid, kes aktiivselt peegeldavad meile, milliseid uuendusi nad liinidele ootavad. Kliendid tajuvad väga hästi, et päevaseks reisiks Pärnusse ja Lottemaale ei pea lastega loksuma oma palavas autos, vaid selleks võib võtta bussi, kus poisid ja tüdrukud jõuavad tunni või kahe jooksul ära vaadata hulga multikaid või vähemalt ühe filmi. Kui kliendid selliseks muudatuseks palve esitavad, siis me hea meelega tuleme sellele vastu,” selgitas Lux Expressi juhatuse liige Ingmar Roos

Tulles vastu reisijate järjest kasvavale huvile suviste ühepäevaste Eesti siseste reiside vastu, on tehtud muudatused ka teistel liinidel. Kuna kodu- ja välismaiste turistide üks suurim magnet on suvel jätkuvalt Pärnu, siis väljub Tallinn-Pärnu liinil iga päev koguni 16 Lux Expressi bussi. Senisele graafikule lisati suveks kolm väljumist mõlemas suunas. 

Tallinn-Haapsalu liinile lisati üks buss mõlemas suunas, mistõttu saab nüüd Läänemaa armastatuimasse kuurortlinna bussiga sõita kokku kuuel korral. Nii Tallinn-Kärdla kui Tallinn-Kuressaare liinile pandi lisaks üks buss mõlemas suunas, mis tähendab, et Hiiumaale saab bussiga 2 ning Saaremaale 5 korda päevas. “Seejuures on oluline rõhutada, et need bussid ei peatu mitte lihtsalt Kärdlas ja Kuressaares, vaid mõlemal liinil on peatused kohtades, kuhu inimesed kõige enam justnimelt suveks sõidavad - Hiiumaa puhul Käinas ning Saaremaa liini puhul ka Muhumaal ja Orissaares,” lisas Roos.  

15. juunist pannake taas käima Tartu-Kuressaare suvebuss, et ka saarlased saaksid mugavalt Euroopa Kultuuripealinna sõita ning lõuna-eestlased ei peaks Saaremaale puhkama sõitma läbi Tallinna. Kultuuripealinna väga rikkaliku programmi, aga ka sel suvel raudteel toimuvate ehitustööde tõttu hoiab Lux Express Tartu liini väga aktiivselt töös. Kokku väljub Tallinn-Tartu liinil mõlemas suunas 23 bussi, aga suure nõudluse tõttu lisatakse tippaegadele pidevalt ka lisabusse, et kõik kliendid mugavalt ühest linnast teise toimetada.

“Päevased bussireisid - hommikul kohale ja õhtul koju tagasi, on viimastel aastatel järjest populaarsemad, mistõttu on meie sellesuvine eesmärk pakkuda parimat väljumiste valikut, et inimesed saaksid oma pere ja sõpradega võimalikult pikalt mõnes kuurortlinnas päeva veeta. Seetõttu oleme lisanud justnimelt õhtuseid busse, millega saab kuurortlinnadest koju sõita,” selgitas Roos. 

Roosi sõnul on nende selge eesmärk motiveerida inimesi auto asemel säästlikuma bussiga reisima, et ära võtta sõitmise ja parkimisega seotud närvikulu. “Lisaks on ju tõestatud, et bussiga sõites säästad loodust, hoiad kokku raha kütuse ja parkimistasude pealt ning kulutad aega otstarbekamalt - teed tööd, vaatad filme, kuulad muusikat ja saateid või lihtsalt magad,” lausus Roos.  

Jätkuvalt mõtleb Lux Express suvistes plaanides ka sellele, et reisijad saaksid kuurortlinnades liikuda oma isiklike jalgratastega, mistõttu endiselt võetakse igasse bussi neli jalgratast. Ratta pilet on endiselt tasuta, aga selle peab broneerima koos tavapiletiga Lux Expressi kodulehel luxexpress.eu. Lisaks on igas bussis jalgrattaümbrised, et kaitsta nii kaherattalist kui ka muud pagasit. Oluline on rõhutada, et turvalisuse kaalutlusel saab jalgratastega bussi siseneda ja väljuda enamasti vaid suuremates asulasisestes peatustes, kus bussipeatus ei asu vahetult sõiduraja ääres. 

Kõik suvised liinimuudatused leiad siit.