Lux Express esitas Läti transpordiametile (ATD) taotluse liinilubade väljastamiseks Riia - Liepaja ja Liepaja - Daugavpils liinidele

Lux Express esitas teisipäeval (14. novembril) Läti transpordiametile (ATD) taotluse Riia-Liepāja ja Liepāja-Daugavpilsi liinide kandmiseks regionaalse tähtsusega kommertsliinide nimekirja ning liinilubade väljastamiseks Lux Express Estonia AS-ile.

„Lux Express Estonia on reisijateveo ettevõte, millel on palju kogemusi rahvusvahelistes ja Eesti siseriiklikes kommertsvedudes. Pärast turu-uuringut jõudsime järeldusele, et Riia-Liepāja ja Liepāja-Daugavpilsi liinidel on väga suur turupotentsiaal. Senise kogemuse põhjal oleme kindlad, et oma mugavate busside ja kõrge teeninduskvaliteediga suudame meelitada linnadevahelisele ühistranspordile märkimisväärse hulga lisareisijaid. Meie kohustus ei ole mitte ainult pakkuda reisijatele parimat teenust, vaid tõsta ka kvaliteedistandardit Läti linnadevahelise reisijateveo valdkonnas,“ ütleb Lux Expressi juhatuse liige Ingmar Roos ATD avalduses.

ATD lubade väljastamisega pakub Lux Express päevas 6 edasi-tagasi reisi Riiast Liepājasse ning lisaks veel kaks väljumist pühade ajal. Sealhulgas toimub üks edasi-tagasi reis Liepāja–Daugavpilsi väljumisega üks kord päevas.

„See oleks ainulaadne marsruut, sest pakume esimestena ühe reisiga Läti ühest servast teise jõudmist,“ ütleb Lux Expressi Baltikumi äriarendusdirektor Aldis Ķibēns.

Kõik väljumised Riia–Liepāja ja Liepāja–Daugavpilsi liinidel tehakse äsja ostetud, 2023. aastal toodetud Scania Irizar i6s bussidega, mis pakuvad valdkonna üht kõrgemat mugavustaset. Need bussid on ligi 15% efektiivsemad kui senised Lux Expressi kõige kaasaegsemad ja ökonoomsemad bussid. Neil on 30% väiksem õhutakistus ning vähemalt 13% vähem heitgaase ja kütusekulu. Lisaks on kõikides bussides tualetid, meediaekraanid ka lätikeelse sisuga ning tasuta kuumad joogid, selgitas A. Ķibēns.