luxexpress, site logo

Lux Express taasavab Peterburi bussiliini

5 min

Alates 9. juunist taasavab Lux Express Tallinn-Peterburi bussiliini, mis hakkab mõlemast linnast väljuma neli korda nädalas.

Lux Expressi rahvusvahelise äri juhi Rait Remmeli sõnul ületavad reisijad ja buss piiri täpselt nagu varasemalt. "Mõlemad riigid on kehtestanud selged reeglid ja piirangud, kes, miks ja millistel tingimustel tohib piiri ületada. Muus osas toimub piiriületus täpselt sama moodi nagu poolteist aastat tagasi, kui viimati Lux Expressi buss Eesti idapiiri ületas,” lisas Remmel. 

 Reisid toimuvad esialgu neli korda nädalas. Esmaspäeviti ja reedeti väljub reis 7:00 Tallinnast ja 17:15 Peterburist. Kolmapäeviti ja pühapäeviti väljub reis Tallinnast Peterburi kell 15:45 ja Peterburist Tallinnasse 7:30 hommikul. Kõikidel reisidel on vahepeatused ka Tallinnas Mustakivis, Jõhvis, Sillamäel ja Narvas. Välja arvatud kolmapäevastel ja pühapäevastel Tallinnast väljuvatel reisidel, mis peatuvad ainult Narvas.   

Remmel avaldas lootust, et taasavatud liin jääb käiku ka pärast suvehooaega. "Peterburi võõrustab juba juunis jalgpalli Euroopa Meistrivõistluste alagrupiturniiri, mis kindlasti suurendab reisijate nõudlust, kui pealtvaatajad staadionile lubatakse. Seda enam, et Helsingi ja Peterburi vahel jalgpalli EM-i ajaks rongi sõitma ei panda," lisas Remmel.  

Lux Expressi tegevjuhi Ingmar Roosi sõnul on regulaarliini taasavamine kooskõlastatud ametiasutustega. Ohutuse tagamine reisijate ja juhtide jaoks on meie esmane prioriteet. Maskide kandmine reisi ajal on kohustuslik. Me jagame neid tasuta, märgpuhastame kogu bussi pärast iga reisi ning lisaks oleme koostöös partneriga uuendanud ventilatsioonitarkvara kõikides bussides, mis suurendab oluliselt värske õhu osakaalu interjööris," lisas Roos. 

 Peterburi suunalistel reisidel kehtivad kõik tavapärased Lux Expressi soodustused ja lisaks on võimalik osta poole hinnaga lisaiste enda koha kõrvale, et nautida privaatsemat reisikogemust.