luxexpress, site logo

Järgmise aasta 1. veebruaril suletakse Ivangorodi piiripunkt

5 min

Venemaa peatab järgmise aasta 1. veebruarist maanteeliikluse Eestiga läbi Ivangorodi piiripunkti, mis suletakse sõidukitele rekonstrueerimise ajaks. Jalakäijaid Venemaa peaministri Mihhail Mišustini korraldus ei puuduta.

Lux Expressi Eesti ärijuht Ingmar Roos ütles, et Lux Express on Venemaa piiriüleseid vedusid viimase pooleteise aasta jooksul jätkanud, et pakkuda mõlemal pool piiri sugulussidemeid omavatele inimestele ja kaaluka vajaduse tõttu Venemaad külastavatele isikutele minimaalseid transpordiühendusi. „Narva-Ivangorodi piiripunkti sulgemise korral plaanime jätkata minimaalsete ühendusvõimaluste tagamist viisil, kus reisijatel tuleb piiripunkt läbida jalgsi ning teisel pool piiri jätkata reisi seal ootava bussiga,“ lisas Roos.

Roos täpsustas, et eeldatavasti langeb sellise lahenduse korral sõitjate arv, mistõttu peab ta tõenäoliseks, et alates veebruarist jätakatakse tänase 6 igapäevase väljumise teenindamise asemel väiksema arvu reiside teenindamist: „Mis puudutab täpseid vedude mahte ja piletite hindu pärast piiripunkti sulgemist, siis anname täpsemat infot, kui piiripunkti sulgemise, jalakäijate liikumise ja selle mõjude kohta on nii Eesti kui Vene poole pealt rohkem teavet.“ 

Narva-Ivangorodi piiripunkti kasutavad hetkel nii Tallinn-Peterburi kui ka Riia-Peterburi liini bussid.