luxexpress, site logo

Lux Express tegi teatrihuvilistele Rakverre eripeatuse

5 min

Alates 1. jaanuarist peatub Lux Expressi Tallinn-Narva-Tallinn buss õhtuti Rakvere teatri juures spetsiaalselt selleks, et huvilised Tallinnast ja mujalt saaksid mugavalt käia kohaliku teatri repertuaari nautimas.

Linnadevahelise teatrihuvi elavdamiseks lõi Lux Express Rakvere teatri juurde eripeatuse nimega Teater. Selleks, et pealinna teatrihuvilised jõuaksid Rakvere teatris kell 19 algavale etendusele peatub seal kell 18.37 buss, mis väljub kell 17.15 Tallinnast. Pärast etenduse lõppu viib inimesed Tallinna poole tagasi kell 21.33 väljuv buss, mis alustab Narvast sõitu kell 19.30. Lisaks peatub buss mõlemal suunal Haljala teel (Tallinna poolt 18.27 ja Narva poolt 21.43), et ka Haljala inimesed saaksid mugavalt teatrisse ja tagasi.

Lux Expresssi Eesti ärijuhi Ingmar Roosi sõnul oli uue peatuse lisamise ajendiks mitmete klientide palve. „Hea meelega tulime meie teatrihuvilistele klientidele vastu, et muuta nende jaoks kultuuri nautimine lihtsamaks ja mugavamaks,“ lisas Roos.

Rakvere Teatri juhi Velvo Väli sõnul on Lux Expressiga koostöös sündinud Teatri eripeatus suur võit teatrirahvale. “Rakvere teatri tegijatena rõõmustame üheskoos kõigi teatrikülastajatega, kes on meile aastate jooksul kirjutanud ja helistanud ning väljendanud muret, et etenduse lõppedes ei saa enam liinibussiga Tallinnasse tagasi. Nüüd on  mure lahendatud, nüüd saavad nii Tallinna kui Haljala inimesed kenasti teatrisse ja koju tagasi ning loodetavasti võidavad sellest lahendusest kõik osalised."

Tänu uuele ja mugavale lahendusele saab bussiga vaatama sõita seda osa Rakvere Teatri repertuaarist, mille kestus jääb alla 2 tunni ja 20 minuti. Sobivateks lavastusteks on Charlotte Löwensköld (lõppeb 21.15), Ilma sinuta (lõppeb 21.20), Katk.Est.Used. (lõppeb 21.10), Kuni ta suri (lõppeb 21.20), Kõike head, vana toriseja (lõppeb 21.10), Lihtsalt, rõõmuks (lõppeb 20.30), Nagu peeglis (lõppeb 21.10), Onu Vanja (lõppeb 21.15). Etenduste pikkused on kodulehel koos vaheajaga.

Bussipeatused asuvad teatrist ca 200 meetrit Tallinna poole (suure maja hoovist väljudes pöörake Kreutzwaldi tänaval paremale). Tallinnast saabumise peatus asub Politseimaja ees, väljumise peatus üle tee. Peatusesse läheb teatrist jala 2-3 minutit, lisaks tuleb arvestada ajaga, mis kulub etenduse lõppedes garderoobis. Tuleb arvestada võimalusega, et etenduste algus võib viibida ja etenduste pikkused võivad mõned minutid varieeruda.