Lux Express suurendab väljumiste arvu Tallinna ja Peterburi vahel

Lux Express suurendab alates teisipäevast, 1. märtsist bussiliinide arvu Tallinna ja Peterburi vahel. Iganädalane väljumiste arv Tallinn-Peterburi liinil suureneb 24-lt 28-le.

Varasemalt kolmel korral nädalas sõitnud ööbusside arv tõuseb nüüd seitsmele – kl 23.15 väljumine Peterburist Tallinna suunal muutub igapäevaseks. Öistel väljumistel hakkavad sõitma 45-kohalised Lux Express Lounge bussid.

Tallinnast väljub Lux Express Lounge 1. märtsist iga päev kell 11:15 Peterburi. Ülejäänud väljumised Tallinnast Peterburi on kell 7.00, 15.45 ja 23.00. Peterburist Tallinna saab lisaks kl 23.15 väljuvale ööbussile ka kl 7.30, 13.15 ja 17.15 väljuvate reisidega.

„Lounge bussid on juba kasutusel meie öistel väljumistel Tallinna ja Vilniuse vahel, samuti Vilniuse-Varssavi liinil ning need on reisijate hulgas väga populaarsed, “ ütles Lux Expressi rahvusvahelise äri juht Rait Remmel. Ta lisas, et  Peterburi ja Tallinna vaheliste väljumiste arvu tõusu põhjuseks on reisijate arvu kasv liinil, mis toob populaarsetel väljumistel kaasa piletite nappuse: „Lai valik väljumisi on muuhulgas oluline enne pikki märtsipühi Venemaal, mil traditsiooniliselt kasvab nõudlus linnadevaheliste bussireiside järele.“

Tallinna ja Peterburi vaheline liin on praegu Lux Expressi kõige dünaamilisemalt arenev Venemaa suund. Veebruari kahe esimese nädalaga kasvas müük liinil võrreldes jaanuari teise poolega 15%. Jaanuaris-veebruaris teevad Lux ​​Expressi bussid kahe linna vahel 350 väljumist. Samas on vähemalt 10 Lux Expressi reisi kuus täiesti välja müüdud.

Enamasti on Venemaa piirid välismaalastele sisenemiseks suletud. Isikud, kellel on Venemaa elamisluba või kes elavad Euroopa Liidu territooriumil ja omavad Venemaa kodakondsust, võivad riiki siseneda. Teistel on riiki lubatud siseneda ainult erandjuhtudel. Lux Expressi bussides on viimase poole aasta populaarseimad riikidevahelise piiriületuse põhjused olnud sugulaste juurde reisimine, reisid meditsiinilistel põhjustel, transiit teise riiki, õppimine, töö ja kinnisvara omamine.