Alates 1. juunist saab Lux Expressiga Hiiumaale

Kolmapäeval, 1. juunil taasavab Lux Express suvise otseühenduse Tallinna ja Kärdla vahel. Tegemist on ühega kolmest suvisest liinist, millega Lux Express oma reisijaid käesoleval suvel rõõmustab.

Tallinnast Kärdlasse saab sõita igal hommikul kell 09.30 ning Kärdlast tagasi pealinna kell 15.00 pärastlõunal. Hiiumaal on lisaks Kärdla bussijaamale reisijatel võimalus nii bussile tulla kui ka maha minna Kärdla keskväljakul, Tubalas, Käinas, Vaemlas, Suuremõisas ja Heltermaal.

Lux Expressi Eesti ärijuht Ingmar Roos ütles, et eelmisel aastal esmakordselt käigus olnud liin sai siis sooja vastuvõtu osaliseks: „Veidi enama kui kahe kuu jooksul reisis meiega üle 7000 reisija ning loodame, et sel aastal kasvab reisijate hulk veelgi.“ Roos lisas, et hoolimata kütusehinna tõusust opereerib Lux Express seda liini samade piletihindadega nagu eelmiselgi aastal – odavaimaks täispileti hinnaks, millega Tallinnast Kärdlasse (ja vastupidi) reisida saab, on 12 eurot. Lisaks kehtivad Lux Expressiga reisides ka järgmised soodustused: eakad al 60 a -40%, laps kuni 16 a -40%, noor kuni 26 a -26%, eelkooliealised lapsed, puudega kuni 16-aastased lapsed, sügava puudega 16-aastased ja vanemad isikud ning raske või sügava nägemispuudega isikud ning tema saatja sõidavad tasuta.

Kärdla liini teenindab Lux Express samasuguste 56-kohaliste kõigi mugavustega bussidega nagu ka enamikku ülejäänud Eesti liinivõrku. Bussides on tualett, istmete seljatagustes olevad personaalsed meediaekraanid, tasuta soojade jookide võimalus, traadita internet, konditsioneer.

Reisile on võimalus kaasa võtta ka oma kaherattaline sõber. Rattapilet on reisijale tasuta ning seda saab praegu koos tavapiletiga osta vaid Lux Expressi kodulehelt luxexpress.eu. Kuna busside pagasiruumide suurus on siiski piiratud, saab igale reisile broneerida kuni neli jalgratta kohta. Lisaks on igas bussis ka jalgrattaümbrised, et kaitsta nii kaherattalist kui ka muud pagasit.

Tallinn-Kärdla liin on käigus kuni 31. augustini.