Lux Express avas uue ekspressliini Riia kesklinna ja lennujaama vahel

Suvise reisihooaja eel pani Lux Express Tallinnast Riiga ja Vilniusesse käima lisabussid ning avas eile Riia linnas uue ekspressliini, et Eesti bussireisijad saaksid mugavalt sõita kesklinnast lennujaama ja tagasi.

“Eesti inimestel on ilmselt raske mõista, mis uudis see ühe lennujaama bussiliini avamine ikka on. Siin, Riias, on aga tegemist nii olulise sündmusega, et liini avamisele saabusid kõnet pidasid Läti valitsuse transpordiminister ja Riia lennujaama juhatuse esimees,” kirjeldas Lux Expressi juhatuse liige Ingmar Roos eile Läti pealinnas toimunud pidulikke sündmuseid.

Kes on Lux Expressi bussiga Tallinnast või Pärnust Riia bussijaama sõitnud need teavad, et sealt edasi lennujaama reisida on olnud tihti katsumus. Riia kaht olulist transpordisõlme lahutab ligi 13 kilomeetrit, mille vahel ei ole seni olnud ühtegi toimivat otseliini. Valdavalt on selle töö ära teinud taksod, aga nende kõikuvad ja kohati ulmelised hinnad on toonud reisijatelt sageli kaebusi.

“Kuna meie Tallinna buss peab Riia bussijaamast kas edasi Vilniusesse sõitma või Eestisse tagasi pöörduma, siis otsustasime selle vaakumi lahendada kiirete Iveco transfeer-bussidega, mis võtavad peale kuni 24 reisijat ja teevad päeva jooksul mõlemas suunas 15 reisi,” ütles Roos. “Me tahame, et ennekõike meie Tallinnast ja Pärnust saabuvad reisijad ei peaks kannatama ja saaksid kiiresti, mugavalt ja säästlikult Riia lennujaama ja sealt tagasi bussijaama sõita.”

Uuel bussiliinil on 8 peatust ja Lux Expressi kodulehelt saab ekspressbussile tavapileti osta kaheksa euroga, alla 16-aastastele noortele ja lastele maksab pilet 6 eurot. Piletit päeva jooksul vahetada, et reisijad jõuaksid igal juhul bussi peale ka siis, kui lennud on tühistatud või on saabumise-väljumise ajad muutunud. Eestist reisides, Tallinnast või Pärnust saab pileti osta ka otse Riia lennujaama, mis teeb Riias ümberistumise soodsamaks ja mugavamaks. 

“Tunnustan Lux Expressi ja Riia lennujaama eduka koostöö eest. Uue ekspressliini avamisega parandatakse oluliselt lennujaama külastajate teeninduse kvaliteeti ja ligipääsetavust. See jätab Lätist hea mulje. Transpordiministeerium jätkab sarnaste koostöömudelite toetamist, kus eravedajad pakuvad meie kodanikele ja turistidele kvaliteetseid ja taskukohaseid teenuseid,” rõhutas transpordiminister Kaspars Briškens, kes rõhutas, et võrreldes teiste rahvusvaheliste lennujaamadega on uue ekspressliini pileti hind keskmiselt 2 eurot odavam.

Riia lennujaamaga on Lux Express loonud otseühenduse Tartu ja Lõuna-Eesti reisijatele, kelle jaoks väljub mõlemas suunas iga päev kaks bussi. 

Tallinna ja Riia vahel on liiklus aga nii tihe, et Lux Express hoiab sellel liinil iga päev koguni 13 reisi mõlemas suunas. Uudisena tuuakse sel suvel liinile Tallinnast kl 6 varahommikul ja Riiast kell 19.30 õhtul väljuvad bussid. Viimase puhul on tegemist kõige hilisema reisiga Riiast Tallinna, mis jõuab oma sihtkohta viis minutit enne südaööd.   

Leedu pealinna Vilniusesse on Lux Express käima pannud neli otsereisi ja Poola pealinna Varssavi kolm otsereisi päevas. “Meie oleme omalt poolt teinud peaaegu kõik selle nimel, et arendada oma bussidega säästlikku ja mugavat turismi Eestis ja naaberriikide vahel ning tuleb kiita reisijaid, kes on selle rahvusvahelise liinivõrgustiku võimalused juba enda jaoks avastanud,” lausus Roos.

Lennujaama ekspressliini infoga saab tutvuda SIIN.